Aantal personen: 4
100 minuten.
500 gram varkenslende (filet)
boter
olijfolie
4 laurierblaadjes
100ml Chardonnay wijn naar keuze
1 potje (360ml)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
Bereidingswijze: Vlees:
Verwarm de oven op 200 graden.
Braad de varkenslende in een braadpan in 1 klontje boter en een beetje
olijfolie in een paar minuten aan alle kanten mooi goudbruin; schenk
hierover de Moksie Metie (marinade) en voeg tevens de wijn en de
laurierblaadjes hieraan toe, dek het losjes af met een stuk nat gemaakt
vervrij papier en zet het vlees 1 1/2 uur in de oven.
Haal het vlees uit de oven en laat het op een bord rusten.
Saus:
Maak vervolgens, zonder meer warmte, de saus in een pan af door al het
kostelijke aanbaksel van de bodem los te steken, voeg hieraan een klontje
boter toe en roer het geheel goed om.
Serveertip: Serveren met rijst.
Variatietip: Voeg cocosmelk of room naar smaak toe. Gebruik voor een kruidiger smaak eens de Faja Lobi Roast Red Pork (marinade) i.p.v. de Faja LobiMoksie Metie (marinade).
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |