Snesie Agoe Metie (Surinaams-Chinees varkensgerecht)
Aantal personen: 4Bereidingstijd: 100 minuten.
Ingrediënten
500 gram varkenslende (filet)
boter
olijfolie
4 laurierblaadjes
100ml Chardonnay wijn naar keuze
1 potje (360ml)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
Bereidingswijze: Vlees:
Verwarm de oven op 200 graden.
Braad de varkenslende in een braadpan in 1 klontje boter en een beetje
olijfolie in een paar minuten aan alle kanten mooi goudbruin; schenk
hierover de Moksie Metie (marinade) en voeg tevens de wijn en de
laurierblaadjes hieraan toe, dek het losjes af met een stuk nat gemaakt
vervrij papier en zet het vlees 1 1/2 uur in de oven.
Haal het vlees uit de oven en laat het op een bord rusten.
Saus:
Maak vervolgens, zonder meer warmte, de saus in een pan af door al het
kostelijke aanbaksel van de bodem los te steken, voeg hieraan een klontje
boter toe en roer het geheel goed om.
Serveertip: Serveren met rijst.
Bereiden
Variatietip: Voeg cocosmelk of room naar smaak toe. Gebruik voor een
kruidiger smaak eens de Faja Lobi Roast Red Pork (marinade) i.p.v. de Faja
LobiMoksie Metie (marinade).
Bron/inzender: Astrid
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Nasi Goreng met Garnalen
Alu Gosh Soerwa Me (gekookte aardappel in vlees met jus)
Kip de Luxe
Bakkeljauw Kroket II
Broccoli