Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Snesie Agoe Metie (Surinaams-Chinees varkensgerecht)

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 100 minuten.

Ingrediënten

500 gram varkenslende (filet)
boter
olijfolie
4 laurierblaadjes
100ml Chardonnay wijn naar keuze
1 potje (360ml)
Faja Lobi Moksie Metie (marinade)
Bereidingswijze: Vlees:
Verwarm de oven op 200 graden.
Braad de varkenslende in een braadpan in 1 klontje boter en een beetje olijfolie in een paar minuten aan alle kanten mooi goudbruin; schenk hierover de Moksie Metie (marinade) en voeg tevens de wijn en de laurierblaadjes hieraan toe, dek het losjes af met een stuk nat gemaakt vervrij papier en zet het vlees 1 1/2 uur in de oven.
Haal het vlees uit de oven en laat het op een bord rusten.
Saus:
Maak vervolgens, zonder meer warmte, de saus in een pan af door al het kostelijke aanbaksel van de bodem los te steken, voeg hieraan een klontje boter toe en roer het geheel goed om.
Serveertip: Serveren met rijst.

Bereiden

Variatietip: Voeg cocosmelk of room naar smaak toe. Gebruik voor een kruidiger smaak eens de Faja Lobi Roast Red Pork (marinade) i.p.v. de Faja LobiMoksie Metie (marinade).

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Nasi Goreng met Garnalen
Alu Gosh Soerwa Me (gekookte aardappel in vlees met jus)
Kip de Luxe
Bakkeljauw Kroket II
Broccoli

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes